aktualitet, kryesore, Lajme

Drejtuesit me probleme ngelin në provimet e ritestimit

Në një vit, 958 drejtues automjetesh janë nën ritestim sipas DPSHTRR.

87% e drejtuesve të mjeteve që kanë humbur të gjitha pikët e patentës, përfundojnë në ritestim. Sipas DPSHTRR, mbi 900 shoferë janë detyruar të nënvizohen për provime të reja brenda një viti për shkelje të ndryshme të Kodit Rrugor, në të cilat përfshihen provimet teorike dhe praktike, por vetëm 13 për qind prej tyre kanë suksesuar të fitojnë përsëri patentën e drejtimit.

Faban Saraçi, shefi i testimeve në Drejtorinë e Drejtuesve të Mjetit: Numri i të testuarve është 958 dhe nga këto fitues janë 127. Humbja e pikëve bëhet në bazë të shkeljeve të ndryshme që verifikohen nga policia.

Duke dalluar nga ata që sapo kanë marrë përsëri patentën e tyre, shumica e drejtuesve të cilët janë nën ritestim kanë mangësi të qarta në njohjen e rregullave bazë të qarkullimit rrugor. Kjo përfshin mungesën e aftësisë për të lexuar dhe kuptuar sinjalistikën e vendosur si në formë vertikale ashtu edhe horizontale në rrugë.

Djemtë janë shkelësit më të mëdhenj, duke zënë afro 95 % e të ritestuarve në provimin e patentës.

“Më shumë janë djem, përsa i përket numrit të tyre jemi në 15 vajza.”

iOS 18: Këtu janë disa veçori të reja

Apple Apple sapo zbuloi përditësimin e tij të pritur me padurim iOS 18, i cili përfshin një nuancë të madhe të shijes së vet të AI. Por fjalimi kryesor i WWDC 2024 nuk do të mbahet mend vetëm për një

Lexo »

Doni të shkoni në Santorini?

Nëse po planifikoni të vizitoni Santorinim duhet të dini këto gjëra: Santorini: Perlë e Detit Egje Një nga ishujt më të famshëm të Greqisë, është destinacioni ideal për ata që kërkojnë një përvojë unike dhe të paharrueshme. Ky ishull, i

Lexo »

Cruise Croatia zbulon itinerarin e Hidden Gems

Cruise Croatia do të debutojë një lundrim shtatë netësh në Signature Croatia Hidden Gems Cruise vitin e ardhshëm, duke u fokusuar në pjesën veriore të vendit në detin Adriatik. I planifikuar nga 21 deri më 28 qershor dhe nga 20 deri më

Lexo »

Vendet më të lira në Amerikë

Pavarësisht nëse po planifikoni një pushim të madh familjar ose po kërkoni një udhëtim të shpejtë dhe të freskët vetëm për të ndryshuar peizazhin, gjetja e vendeve të përballueshme për të udhëtuar në SHBA mund të jetë e vështirë. Ka

Lexo »

Pozitivitet dhe Qetësi

Stacion TV Alternativ

Aventurat TV është burimi juaj i zgjedhur për emocionin e televizionit. Ne ofrojmë një përmbajtje të pasur dhe argëtuese për të gjithë shikuesit tanë.

Më Shumë
Sponsor